Cabine  şi Panouri duş

Din multitudinea de aplicaţii în care sticla deţine supremaţia, cabinele de duş au devenit vedetele casei. Asta se întâmplă din 3 mari motive:

  1. Nevoia de a separa cada/duşul de restul băii pentru ca apa şi stropii să nu ajungă peste tot,
  2. Spaţiile băilor nu permit amenajări prea sofisticate,
  3. Calitatea sticlei de a fi securizată, rezistentă la lovituri şi extrem de rezistentă la acţiunea apei şi a compuşilor chimici.

Pe langă acestea, şi nu în ultimul rând, sticla oferă posibilitatea de a putea fi personalizată prin sablare integrală sau parţială, creând modele extrem de inspirate.

Gamele şi modelele cabinelor de duş sunt aproape nelimitate însa, din experienţa noastră, există doar câteva modele cele mai căutate. Adaptând aceste modele la fiecare spaţiu în parte prin culoare, dimensiuni şi design, încercăm să le promovăm cu prioritate. Aceste lucruri nu ne limitează opţiunile fiindcă ne-am facut un crez în a pune dorinţele clienţilor înainte de posibilităţile tehnice de execuţie şi a descoperi proiecte noi, deosebite.

 

Panou fix de sticlă

Panoul de sticlă este o bucată fixă ​​de geam, cu susţinere în diverse puncte/laturi, montată în jurul dușului.  Montată ca atare sau în combinaţie cu diverse alte panouri sau uşi din sticlă, este cel mai frecvent mod de protecţie faţă de stropii duşului.  Panourile de sticlă pot fi montate pe orice suport ce delimitează zona de duş. Ele au marele avantaj ca, în cazul unor tavane aplecate, să poată fi taiate în unghi.  Uneori, se folosesc modele de sablare pe sticlă pentru un design mai deosebit sau păstrarea intimităţii.

 

  Uşă de sticlă cu balamale

Uşa de sticlă este un geam prevăzut cu balamale specifice, prinse de peretele lateral al duşului. In funcţie de dimensiunea cabinei de duş, uşa poate fi montată ca atare sau în combinaţie cu diverse alte panouri sau uşi din sticlă. Uşile de sticlă pot fi montate pe orice suport ce delimitează zona de duş. Se pot folosi modele de sablare totale sau parţiale pentru un design mai deosebit sau păstrarea intimitaţii.

 

 

Panou fix şi uşă glisantă din sticlă

Uşa de sticlă glisantă este un geam prevăzut cu un sistem de glisare metalic, ce permite uşii glisarea în lateralul cabinei de duş. In cele mai multe cazuri, se foloseşte în combinaţie cu un panou de sticlă fix, peste care glisează uşa. Sistemele de glisare sunt extrem de variate însă principalele lor caracteristici sunt: rolele de rulare în partea de sus iar calea de ghidaj, jos. Ca şi în toate cazurile, se poate folosi geam sablat total sau parţial pentru un design mai deosebit sau păstrarea intimitaţii.

 

 

Panou fix şi uşă cu balama

In foarte multe cazuri, deschiderea cabinei de duş este mai mare decât lăţimea unei uşi de sticlă astfel, este nevoie să completam spaţiul ramas cu un panou fix. Panoul fix din sticlă se prinde de obicei în profile metalice speciale, la bază şi în peretele lateral. In funcţie de deschiderea uşii, panoul fix poate fi poziţionat ori în stânga ori in dreapta uşii. Deasemenea, uşa din sticlă poate avea balamalele prinse pe perete sau pe panoul de sticlă. Variantele alese depind toate de dimensiunile şi arhitectura spatiului unde plasăm cabina de duş.

 

Uşi de sticlă glisante

Pentru cabinele de duş cu spaţiu generos, soluţia uşilor glisante este cea mai potrivită. Pe lângă faptul că sunt extrem de practice şi uşor de manevrat, o astfel de soluţie creeaza spaţiu suficient pentru  câteva dulapioare în interior. Si în acest caz, sistemele de glisare sunt diverse iar variantele alese depind de dimensiunile şi arhitectura spatiului.